Nieuwsbrief 4

Nieuws

okt 18

Volgende week is de laatste schoolweek voor de herfstvakantie. De eerste periode van het schooljaar zit er dan al weer op. Een periode waarin de natuur veranderde van groen naar bruin, geel en rood en waar de bijen plaatsmaakten voor de spinnen. Een periode waarin een nieuwe start alweer voelt als vertrouwd. En een periode waarin al veel activiteiten zijn gepasseerd zoals de schoolreis, fotograaf, workshops, dierendag, kinderboekenweek, maandvieringen, etc. Kortom, nog één weekje en dan kunnen de kinderen genieten van hun welverdiende herfstvakantie.

We wensen iedereen alvast een fijne vakantie! Hopelijk werkt het weer nog even mee om er lekker op uit te trekken. Of misschien kiest u er voor om binnenshuis de warmte en gezelligheid op te zoeken. Hoe dan ook, geniet van elkaar en van de rust!

Liedrooster voor de maand oktober:

groep 3 t/m 5Psalm 108:1 ‘Mijn hart is, Heer, in U gerust’
groep 6 t/m 8Psalm 25:1 ”k Hef mijn ziel in vast vertrouwen

Kinderboekenweek

Op maandag 21 oktober wordt de Kinderboekenweek feestelijk afgesloten met een boekenmarkt. Vanaf 14.30 uur bent u van harte welkom om in de klas van uw kind(eren) te kijken en eventueel een boek te kopen op de boekenmarkt. De boekenmarkt wordt georganiseerd door Miek-kado.

Maandviering groep 1/2

Vrijdag 25 oktober wordt de maandviering verzorgd door groep 1/2. Alle ouders/verzorgers van de kinderen in deze groep worden van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De viering wordt gehouden in de hal van de school en begint rond 8.30 uur. Rond 9.00 uur is de viering afgelopen en gaan de kinderen weer terug naar hun lokaal.

Beëindiging lidmaatschap schoolvereniging

Met de (bestuurlijke) overgang van onze school naar de scholengroep van ‘TriVia’, wat per 1 augustus j.l. is geformaliseerd, zal de ‘vereniging tot stichting en instandhouding van een school met de Bijbel te Hoornaar’ (van waaruit CBS Samen op Weg van oudsher werd bestuurd) worden opgeheven. Alle leden van de vereniging hebben daarover een brief ontvangen in de afgelopen week.

Bent u lid, maar heeft u onverhoopt geen brief ontvangen (per post of per e-mail), neem dan even contact op via: administratie@cbssamenopweg.nl.

Wilt u uw lidmaatschap omzetten naar een lidmaatschap van de vereniging ‘TriVia’ of wilt u zich nieuw aanmelden als lid, dan kan dat via: Vereniging TriVia | Over ons | TriVia (triviascholen.nl)

Factuur schoolfonds en schoolreis

Is uw kind al langer bij ons op school, dan bent u gewend dat er in deze periode van het jaar een verzoek komt om uw bijdrage voor het schoolfonds en de schoolreis naar ons over te maken via ‘schoolkassa’.

Echter, vanwege de aansluiting van onze school bij de scholengroep TriVia en de veranderingen die daarmee gepaard gaan, zal dit verzoek tot betaling plaatsvinden in januari. Meer informatie volgt tegen die tijd.

ZieZaZebra workshop voor groep 1/2

In samenwerking met MC Forte krijgen de kinderen van groep 1/2 drie muziekworkshops met als titel ‘ZieZaZebra’. De zebra-handpop neemt de kinderen mee in de wereld van muziek, liedjes, bewegen en instrumenten. Er zijn al twee workshops geweest. De kinderen genieten er zichtbaar van.

Luiers voor Lesbos

Een schone luier pakken uit de commode, is voor ons heel vanzelfsprekend, maar voor mensen op de vlucht vaak niet verkrijgbaar. Daarom organiseert Stichting Christian Refugee Relief deze maand de actie ‘Luiers voor Lesbos’, zodat ook zij hun kinderen de meest basale zorg kunnen geven. Misschien heb je de posters al zien hangen op verschillende plaatsen in het dorp. Als school willen we deze actie van harte ondersteunen. Aankomende week, de week vóór de herfstvakantie willen we proberen zoveel mogelijk luiers (dichte pakken!), billendoekjes, potten Sudocreme, maandverband en incontinentiemateriaal te verzamelen. In de hal van de school staat een oranje kliko, waar alle materialen in gedaan mogen worden.

Samen in actie voor mensen die op de vlucht zijn. Doen jullie ook mee? 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gerda Herrera, 06-83014881.

Vakantie-Bijbel-Week

In de herfstvakantie wordt de Vakantie-Bijbel-Week weer gehouden in de Kerkbuurt! Het thema is ‘Wegwijs!’ We gaan weer met elkaar zingen, luisteren naar een Bijbelverhaal, knutselen of een spel doen. Alle kinderen van de basisschool zijn van harte welkom in de Kerkbuurt (tegenover de kerk) op dinsdag 29 oktober van 9.30 – 12.00 uur en op woensdag 30 oktober van 9.30 – 12.30 uur. Op woensdag eten we pannenkoeken met elkaar. Toegang gratis, aanmelden is niet nodig.

Dankdagviering

Woensdag 6 november is het ‘dankdag voor gewas en arbeid’. We zullen hierbij stilstaan door een viering te houden in de Hervormde kerk van Hoornaar. Alle ouders/ verzorgers en belangstellenden zijn hierbij van harte uitgenodigd. De kinderen komen eerst naar school en zullen met elkaar naar de kerk lopen. De viering zal starten rond 8.45 uur.

Het thema van deze viering zal zijn: Alles is van U! 1 Kronieken 29: 11 zal centraal staan, waar David geschenken van het volk ontvangt voor de Here God. Alle kinderen van groep 3 t/m 8 zullen een bijdrage hebben in deze viering. 

Ouderavond ‘Goed Gesprek’

De online ouderavond van Goed Gesprek is weer terug! Goed Gesprek helpt ouders en kinderen open gesprekken te voeren over alcohol- en tabaksgebruik, wat bijdraagt aan positieve gedragsverandering. Dit initiatief biedt ouders kennis en praktische handvatten voor een constructieve dialoog, ondersteund door online en offline middelen.

Dit is een initiatief vanuit de GGD en wordt ondersteund door Jong JGZ en Youz. Tijdens de online ouderavond krijgen ouders van hen meer informatie over welke invloed ze hebben op het gedrag van hun kind en hoe ze samen duidelijke, passende regels kunnen afspreken.

De afgelopen jaren hebben we duizenden ouders de tools gegeven om voorbereid te zijn op het gesprek met hun kind over deze lastige onderwerpen. We geloven erin dat als we de invloed van de scholen combineren met die van ouders, we een ontzettend sterk team zijn en de kans op positieve gedragsverandering vergroten!

De ouderavond vindt plaats op donderdag 7 november van 20.00 tot 21.15 uur. U kunt zich aanmelden via deze link: https://form.typeform.com/to/BXuiZ0iG?utm_source=scholen

Scholenmarkt VO

Voor alle leerlingen van groep 7 en 8 van de Molenlandse basisscholen wordt een scholenmarkt georganiseerd. Deze wordt gehouden op maandag 11 november in de Spil in Bleskensgraaf. Meer informatie vindt u in bijgevoegde uitnodiging.

Ouderraad bedankt!

De ouderraad heeft de school in gezellige herfstsfeer gebracht. Bedankt!

Data om te onthouden:

  • Ma 21 okt. afsluiting kinderboekenweek met boekenmarkt
  • Di 22 okt. muziekworkshop groep 1/2
  • Vrij 25 okt. maandviering groep 1/2
  • 28 okt.-1 nov. herfstvakantie
  • Ma 4 nov. luiscontrole
  • Ma 4 nov. open kanjerles
  • Wo 6 nov. dankdagviering in de kerk van Hoornaar
  • Ma 11 nov. scholenmarkt, Bleskensgraaf
  • Di 12 nov. MR vergadering
  • Do 14 nov. inloopochtend groep 1/2
  • Vrij 15 nov. volgende nieuwsbrief