Nieuwsbrief 3

Nieuws

okt 04

Vorige week vrijdag verzorgde groep 7b/8 de maandviering met als thema ‘Vertrouwen’. Ze maakten met elkaar duidelijk hoe belangrijk ‘vertrouwen’ is om gelukkig te zijn en fijn te leven. Er werd een mooie verbinding gelegd tussen het verhaal uit de Bijbel en de kanjerlessen in de klas. Als het volk van Israël bevrijd is uit Egypte en door de woestijn reist, moeten de mensen leren te vertrouwen dat God zelf voor hen zorgt. Iedere dag zorgt Hij dat alle mensen te drinken en te eten hebben op de meest wonderlijke manieren. Zelfs de vogels vallen uit de lucht, voor de Israëlieten neer, zodat ze vlees te eten hebben.

De leerlingen lieten zien dat er in de groep ook gewerkt is aan het onderling vertrouwen. Zo zorgen we met elkaar dat de school en de groep een fijne plek is voor iedereen.

Fijn, dat veel van de ouders van groep 7b/8 de maandviering hebben bijgewoond.

Liedrooster voor de maand oktober:

groep 3 t/m 5Psalm 108:1 ‘Mijn hart is, Heer, in U gerust’
groep 6 t/m 8Psalm 25:1 ”k Hef mijn ziel in vast vertrouwen

Studiedag 30 september

Afgelopen maandag zijn we als team in de ochtend verder gegaan met het bouwen aan onze professionele cultuur. We zijn ons verder gaan verdiepen in Management Drives. Met als doel te leren alle persoonlijke drijfveren (motivatoren) in te zetten om tot een effectieve en efficiënte organisatie te komen, waar alle teamleden met energie en plezier werken en ieder zijn eigen inbreng heeft. Deze morgen hebben we na een korte opfrissing ons verdiept in en geoefend met het geven van feedback.
Daarnaast hebben we ons bezig gehouden met het bespreken van de kwaliteitskaarten. Kwaliteitskaarten beschrijven de afspraken op schoolniveau omtrent een bepaald onderwerp. Zo zorgen we dat afspraken geborgd en actueel blijven. Deze keer spraken we over ‘Kanjer’, ‘communicatie’ en ‘een goede les’.

Bij communicatie kwam ook de informatiemarkt aan bod. We kwamen tot de conclusie dat deze naam niet meer past binnen het huidige concept. Dat maakt dat we tijdens de afgelopen informatiemarkt de vraag hebben neergelegd voor een beter passende naam. Na het bespreken van de opgeschreven namen kwamen we uit bij: infomiddag. Bedankt voor het meedenken!

In de middag zijn we aan de slag gegaan met de taal- en leesspecialist, juf Marlies en juf Gemma. We hebben met elkaar gekeken naar en gesproken over de invulling van de Kinderboekenweek. Ook hebben we gesproken over de nieuwe invulling van de boekverslagen, vanaf nu boekpromotie genoemd. Hier leest u meer over in deze nieuwsbrief. 

Vervolgens is het team aan de slag gegaan met de taalronde. Dit is een werkvorm waarbij de taaldomeinen schrijven, spreken, luisteren en lezen samen komen. De kinderen kunnen door de taalronde op een enthousiaste manier aan de slag met het schrijven van een ervaringstekst en de onderbouw met het tekenen van een ervaring bij een onderwerp. In de Kinderboekenweek gaan alle groepen aan de slag met een taalronde.

Inloopochtend op dierendag

De dag begon vandaag eens anders dan anders. Huisdieren waren namelijk ook uitgenodigd om een kijkje te nemen in de groep. Het was een gezellige start van de dag.

Boekpromotie

Voorheen was u gewend dat uw kind in groep 6 t/m 8, vier keer per jaar, thuis aan de slag ging met boekverslagen: eerst thuis een boek lezen en vervolgens een A4 vullen met informatie over het boek, een samenvatting en (niet geheel onbelangrijk) de eigen mening. In groep 5 werd dit al een keer geoefend. 

Recente onderzoeken wijzen uit dat het belangrijk is dat kinderen met elkaar in gesprek gaan, creatieve opdrachten maken en op deze manier aan het denken worden gezet over hun gelezen boek. Wij (Gemma en Marlies) mogen als lees-en taalcoördinator dit schooljaar aan de slag met een nieuwe manier van werken. De boekpromotie opdrachten vinden vanaf nu plaats in de klas, waardoor de leerkracht uw kind goed kan begeleiden. Het is belangrijk dat uw kind het boek ècht gelezen heeft, zodat de opdracht uitgevoerd kan worden. U hoort via de leerkracht van uw kind wat voor soort boek uw kind geacht wordt te lezen en wanneer het de bedoeling is dat deze uit is (bericht volgt binnenkort via Parro). Op naar veel boekpromotie en nóg meer leeskilometers! Tip voor het uitzoeken van een boek: we hebben een hele mooie bibliotheek met een fantastisch aanbod. 

Groeten, Gemma en Marlies

Kinderboekenweek 7 t/m 21 oktober

Het is alweer bijna tijd voor de jaarlijkse Kinderboekenweek! Het thema is: Lekker eigenwijs! We gaan twee weken lang met verschillende activiteiten aan de slag rondom dit thema. Op maandag 21 oktober willen we de Kinderboekenweek afsluiten met een boekenmarkt en kijkmoment in de klassen. Verder informatie hierover volgt via Parro. 

Even voorstellen….

Mijn naam is Willise van der Vlies, ik ben 19 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Giessenburg, waar ik nog gezellig thuis woon.  Verder houd ik ervan om sportief bezig te zijn, ik skeeler en zwem meerdere keren in de week. Als ik tijd over heb, ben ik ook graag in de keuken te vinden om iets lekkers te bakken.

Dit jaar loop ik stage in groep 7/8 op de Samen op Weg. Ik zit in het laatste jaar van mijn opleiding en hoop dit jaar af te studeren. Ik studeer aan de Marnix Academie in Utrecht en volg de driejarige variant van de PABO. Op de donderdagen en de vrijdagen zal ik in Hoornaar zijn. De andere 3 dagen ga ik naar Utrecht.

Ik keek er heel erg naar uit om te beginnen en nu we bezig zijn heb ik vooral heel veel zin in alle leuke momenten die nog gaan komen. Inmiddels heb ik de klas leren kennen en ik ben nog steeds enorm enthousiast. Ik kan niet wachten om samen met de kinderen heel veel mooie dingen te leren!

Ik heet Femke den Hartog en ben 16 jaar oud. Ik zit nu op MBO Utrecht. Voordat ik naar deze opleiding ging heb ik op De Uilenhof gezeten in Gorinchem. Ik heb voor de opleiding onderwijsassistent gekozen, omdat ik het leuk vind om met kinderen te werken en ze echt wat te leren. Daarnaast vind ik het leuk om kinderen te begeleiden met hun werk. Mijn hobby is volleybal. Ik ben hier dan ook regelmatig te vinden in mijn vrije tijd. Ik hou er het meest van om met familie en vrienden te zijn. Ik loop op donderdag stage bij juf Paula en op vrijdag bij juf Gemma in groep 3/4 en groep 5. Ik heb er super veel zin in!

Kinderdienst

Op zondag 13 oktober om 9.30 uur is er een kinderdienst in de Ontmoetingskerk in Noordeloos. Een viering in het thema van de kinderboekenweek: ‘lekker eigenwijs’.

Aankondiging Vakantie-Bijbel-Week

In de herfstvakantie wordt de Vakantie-Bijbel-Week weer gehouden in de Kerkbuurt! Het thema is ‘Wegwijs!’ We gaan weer met elkaar zingen, luisteren naar een Bijbelverhaal, knutselen of een spel doen. Alle kinderen van de basisschool zijn van harte welkom in de Kerkbuurt (tegenover de kerk) op dinsdag 29 oktober van 9.30 – 12.00 uur en op woensdag 30 oktober van 9.30 – 12.30 uur. Op woensdag eten we pannenkoeken met elkaar. Toegang gratis, aanmelden is niet nodig.

Muzieklessen in Noordeloos

Na een succesvolle inventarisatie in Noordeloos gaat Forte van start met proeflessen op een nieuwe locatie! Fluitdocente Willeke van Rooijen begint binnenkort met de eerste fluitlessen voor enthousiaste leerlingen op de leslocatie van de Smdb Noordeloos. Dit is een geweldige kans voor jonge muzikanten in de regio om hun muzikale talent te ontdekken en ontwikkelen. Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheid om lessen voor andere instrumenten aan te bieden en zijn we actief op zoek naar docenten. Voor kinderen die hun muzikale basis willen versterken, starten we dit najaar ook met een cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV). Wil je meer weten of je aanmelden voor de lessen? Houd dan de berichten in de gaten of neem contact op via:  www.mcforte.nl  

Inspiratie en Netwerkbijeenkomst Inclusie, iedereen doet mee

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid (7-11 oktober) organiseert gemeente Molenlanden samen met het Wheelchair Skills Team en VN-Ambassadeur Eric Grip een interactieve inspiratieavond, op 9 oktober in ‘het Noorderhuis’ in Noordeloos.

Deze avond staat in het teken van bewustwording en iedereen is welkom! In de bijlage de uitnodiging voor deze avond.

Ouderavond “De overstap naar het voortgezet onderwijs”

De overstap naar het VO is niet alleen voor een kind spannend, maar voor de ouders/verzorgers net zo goed. Voor alle ouders/verzorgers die iets meer willen weten over het voortgezet onderwijs wordt woensdag 16 oktober een avond georganiseerd door de samenwerkingsverbanden Driegang (PO) en Munio (VO). Na een plenaire opening kan er gekozen worden voor workshops. (Welke? Zie de flyer.)

De avond duurt van 19.30-21.30 uur. Inloop is vanaf 19.15 uur.
De ouders/verzorgers worden verwacht op het adres: Dr. van Stratenweg 15, Gorinchem (1e etage, grote zaal). Ouders kunnen zich per mail aanmelden bij: info@munio.nl.

Vragen over deze avond?
Neem dan contact op met: Marlieke van der Linden, 06-27198643 / mvanderlinden@munio.nl

Aanbod ondersteuning Jong Molenlanden

Jong Molenlanden zet zich in voor jongeren in de gemeente die wel wat advies of ondersteuning kunnen gebruiken. Naast het geven van gastlessen organiseren ze ook allerlei activiteiten die voor uw kind van waarde kunnen zijn. Bekijk bijgaande flyer, contactgegevens staan erbij vermeld.

Data om te onthouden:

  • Za 5 okt. damwedstrijden ‘Bruisend Hart’
  • Ma 7 okt. start kinderboekenweek
  • Wo 9 okt. Inspiratie en netwerkbijeenkomst Inclusie
  • Zo 13 okt. kinderdienst, Ontmoetingskerk
  • Di 15 okt. juf Marja jarig
  • Wo 16 okt. ouderavond ‘de overstap naar het VO’
  • Vrij 18 okt. volgende nieuwsbrief