Nieuwsbrief 2

Nieuws

sep 20

We zijn inmiddels alweer vier weken onderweg. De eerste zes weken van het schooljaar staan altijd in het teken van groepsvorming. Door gesprekken, spelletjes en oefeningen leren we elkaar beter kennen en maken we afspraken en regels hoe we met elkaar zorgen voor een fijne sfeer in de groep en een gezellig en leerzaam schooljaar.

In deze periode gaan de Bijbelverhalen over het volk Israël dat vanuit Egypte op weg is naar het beloofde land. God heeft hen bevrijd uit de slavernij van Egypte, ze zijn op weg naar een nieuwe toekomst. Maar hoe kom je daar? In de verhalen horen we dat ze het niet alleen hoeven te doen. Mozes vertelt over de weg die God wijst. Er zijn regels die horen bij die nieuwe toekomst: dat je goed bent voor elkaar, dat je ontzag hebt voor de God van het leven. Met die regels kom je steeds een beetje dichter bij het beloofde land.

Het thema van de verhalen is: ‘Komt u maar!’. Dat is een uitnodiging en een aansporing. Het laat zien hoe mensen verder komen, op weg naar een nieuwe toekomst. Je hoeft niet helemaal zelf voor verandering of groei te zorgen; het helpt als een ander je een zetje geeft, door te zeggen: ‘Komt u maar!’.

Zo zijn de verhalen uit de Bijbel weer een mooi voorbeeld voor ons samen leven en samen werken in de klas en in de school.

Liedrooster voor de maand september:

groep 1 t/m 4Weerklank 528: ‘Het water steeg wel hoog’
groep 5 t/m 8NLB 1006: ‘Onze Vader in de hemel’

Maandviering groep 7b/8

Vrijdag 27 september verzorgt groep 7b/8 de maandviering. Ouders/verzorgers van de kinderen in deze groep zijn van harte uitgenodigd om de maandviering bij te wonen in de hal van de school. De viering start rond 8.30 uur en zal ongeveer een half uurtje duren. Welkom!

De ‘ik weet echt veel over onze school’ QUIZ

De winnaars van deze quiz, gehouden in de laatste week van het vorige schooljaar, zijn in het zonnetje gezet door oud-voorzitter, Johan Wondergem. Hij overhandigde aan hen hun welverdiende prijs. Proficiat!

Bezoek Archeon

Afgelopen week hebben de kinderen van de groepen 3 t/m 7 een heerlijke dag gehad bij het Archeon. Er was van alles te zien over het leven van vroeger en vooral ook veel te doen voor de kinderen. Door de verhalen van de kinderen en via de foto’s in Parro heeft u vast een leuke indruk gekregen van de dag. We kijken met dankbaarheid terug op een leuke, leerzame en geslaagde schoolreis.

Beachvolleybal toernooi TriVia

Vrijdag 13 september organiseerde TriVia een beachvolleybal toernooi voor alle scholen en leerkrachten die bij hen aangesloten zijn. Als nieuwelingen in dit gezelschap heeft een team van 8 leerkrachten en onderwijsassistenten onze school vertegenwoordigd en laten zien wat een gezellige, sportieve en enthousiaste school we zijn. Het was een leuke kennismaking.

Kinderpostzegels

Woensdag 25 september start weer de verkoop van de Kinderpostzegels. Om die reden zijn de leerlingen uit de groepen 7a, 7b en 8 die dag om 12.00 uur uit. Zo kunnen zij op tijd op pad om zoveel mogelijk Kinderpostzegels te verkopen. 

Studiedag 30 september

U wordt erop gewezen dat maandag 30 september een studiedag is. Alle leerlingen zijn deze dag vrij.

Schoolfotograaf 3 oktober

Deze donderdag verwachten we de schoolfotograaf op school. Er worden portretfoto’s en groepsfoto’s gemaakt. Broertjes en zusjes die op school zitten gaan met elkaar op de foto. U krijgt ook de mogelijkheid om een foto te laten maken met broer(tjes) en zus(jes) die niet op onze school zitten. Dit kan tussen 8.00 en 8.30 uur. Meer tips van de fotograaf en informatie over het bestellen van de foto’s vindt u in bijgevoegd document:

Kinderboekenweek 7 t/m 21 oktober

Het is alweer bijna tijd voor de jaarlijkse Kinderboekenweek! Het thema is: Lekker eigenwijs! We gaan twee weken lang met verschillende activiteiten aan de slag rondom dit thema. Op maandag 21 oktober willen we de Kinderboekenweek afsluiten met een boekenmarkt en kijkmoment in de klassen. Verder informatie hierover volgt via Parro. 

Inloopochtend op dierendag

Dit schooljaar hebben we vijf inloopmomenten voor alle groepen (verdeeld over de schooldagen), waarop ouders ’s ochtends even mee kunnen komen in de groep. Het eerste moment was op de eerste maandag van het schooljaar. Op 4 oktober is het tweede moment. Het is deze dag dierendag. Twee vliegen in één klap, u bent van harte welkom om even in de klas te komen kijken en als u of uw kind het wil, vergezeld door uw huisdier. Het inloopmoment is tot 08.45 uur, we willen u daarna verzoeken om de school weer te verlaten (met uw huisdier). Allen hartelijk welkom!

Peuter- en kleuterdienst

Op zondag 22 september om 16.00 uur is er een Peuter-/Kleuterdienst in de Ontmoetingskerk in Noordeloos. Een viering over de schepping, met veel interactie en aandacht voor de allerjongsten.

BuitenBios Hoornaar

Na het succes van vorig jaar is er dit jaar weer een BuitenBios in Hoornaar! Op zaterdag 28 september organiseert Dorpsraad Hoornaar ‘s middags om 15 uur de film Angry Birds voor kinderen (6+) en ‘s avonds om 20 uur The Day after Tomorrow voor volwassenen (12+). Neem zelf je stoel of kleedje mee om op te zitten. Reserveren is niet nodig. Je bent van harte welkom!

Kom je ook? 

Entree: € 2,50- p.p. Voor de kids is de entree inclusief limonade + wat lekkers. Volwassenen kunnen eigen consumpties meenemen. 

Locatie: grasveldje bij de voetbalkooi. (Naast het Dirk IV plein)

P.s. Vergeet bij de avondfilm niet een dekentje mee te nemen. Het kan koud zijn. Bij erg slecht weer zullen we de buitenbios verzetten naar een nader te bepalen datum.

Schooldammen en jeugdwedstrijden

Ook dit jaar worden weer de schooldamwedstrijden georganiseerd door de damverenigingen uit de buurt. De wedstrijden om het kampioenschap van Molenlanden wordt gehouden in januari/februari, waarbij de teams zich kunnen plaatsen voor het kampioenschap van Zuid-Holland-Zuid en zelfs door kunnen dringen tot de landelijke finale wedstrijden.

In de afgelopen jaren hebben de dammers van onze school mooie prestaties neergezet en zich weten te plaatsen voor de landelijke finalewedstrijden. Ook dit jaar hopen we weer teams in te schrijven in de categorie ‘welpen’ (groep 4 t/m 6) en ‘pupillen’ (groep 7 en 8). Of je al eerder mee hebt gedaan of voor het eerst wilt meedoen, dat maakt niet uit.

Begin november kunnen de kinderen zich inschrijven. Maar om alvast te oefenen of te ontdekken of jij het ook leuk vindt, wordt er een jeugddamtoernooi georganiseerd op zaterdagmiddag 5 oktober in het Bruisend Hart, in Hoornaar. Je moet je dan wel even aanmelden. Meer informatie vind je in bijgevoegd document:

Duurzaamheidsprijs Molenlanden 2024

Gemeente Molenlanden heeft een prijs voor het beste idee of de beste actie die bijdraagt aan duurzaamheid in jouw eigen omgeving. Grote projecten, maar ook kleine acties kunnen meedoen voor deze prijs. Je maakt kans op €1.000,- als je iets hebt gedaan of bedacht om je school, de buurt of thuis duurzamer te maken. Aarzel niet en deel je actie of idee met de gemeente. Alle informatie is te vinden op: Duurzaamheidsprijs Molenlanden 2024 | Duurzaam Molenlanden

Inspiratie en Netwerkbijeenkomst Inclusie, iedereen doet mee

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid (7-11 oktober) organiseert gemeente Molenlanden samen met het Wheelchair Skills Team en VN-Ambassadeur Eric Grip een interactieve inspiratieavond, op 9 oktober in ‘het Noorderhuis’ in Noordeloos.

Deze avond staat in het teken van bewustwording en iedereen is welkom! In de bijlage de uitnodiging voor deze avond.

Data om te onthouden:

  • Wo 25 sept. start verkoop kinderpostzegels
  • Vrij 27 sept. maandviering groep 7b/8
  • za 28 sept. BuitenBios
  • Ma 30 sept. studiedag
  • Do 3 okt. schoolfotograaf
  • Vrij 4 okt. dierendag en inloopochtend
  • Vrij 4 okt. volgende nieuwsbrief
  • Za 5 okt. damwedstrijden ‘Bruisend Hart’
  • Ma 7 okt. start kinderboekenweek
  • Wo 9 okt. Inspiratie en netwerkbijeenkomst Inclusie