Nieuwsbrief 19

Nieuws

jun 28

De laatste maandviering van dit schooljaar werd verzorgd door de kinderen van groep 2. Met elkaar vertelden ze over de gelijkenis van het zaad. Voor zaadjes is het van belang om in de aarde te vallen, niet tussen de stenen en het onkruid, om tot bloei te kunnen komen. Zo is het ook met ons hart. De zaadjes van God’s koninkrijk worden uitgestrooid, door uit de Bijbel te lezen, te zingen en met elkaar te bidden. Zaadjes hebben tijd nodig om te ontkiemen en te groeien. En een hart dat open staat voor het Goede nieuws van het evangelie. Hoe mooi is het als deze zaadjes uitgroeien tot vruchten zoals geloof, vriendelijkheid, geduld en trouw.

Het was weer fijn om met de hele school en zoveel ouders/verzorgers van de de kinderen van groep 2 de maandviering te houden.

Liedrooster

In de maand juni leren de kinderen de volgende liederen:

Groep 3 t/m 8Liederen voor de Sing-in (11 juli)

Algemene Ledenvergadering stemt in met de fusie met TriVia

Tijdens de algemene ledenvergadering op 17 juni stemden de leden van de vereniging vrijwel unaniem in met het voornemen te fuseren met scholengroep TriVia. 
Ook is de noodzakelijke instemming van de medezeggenschapsraad (MR) ontvangen. Vanaf 1 augustus wordt onze school dus onderdeel van scholengroep TriVia.

Johan Wondergem (voorzitter): “Wat ik positief vind, is dat deze stap breed gedragen wordt binnen alle geledingen van onze school. Niet alleen de ledenvergadering heeft brede steun uitgesproken, ook de MR waarin ouders en personeel zijn vertegenwoordigd hebben uit volle overtuiging ingestemd met de fusie. Ik ben blij dat het gelukt is om samen op te trekken gedurende dit hele proces.” 

Donderdag 11 juli van 17.00 tot 19.00 wordt er in Hoornaar een feestelijk moment op school georganiseerd om het schooljaar af te sluiten en de fusie te markeren met leerlingen, ouders, vrijwilligers, het team van school en de leden van de vereniging. 

In de bijgevoegde flyer vindt u hier meer informatie over.

Van harte welkom!

Nieuws van de MR

Afgelopen week heeft de MR voor de laatste keer van dit schooljaar vergaderd. Gewoontegetrouw zijn hierbij de directeur en twee bestuursleden aanwezig geweest. We hebben met hen gesproken over de fusie met TriVia. We hebben teruggekeken naar het traject hier naartoe. Van beide kanten kunnen we als MR en als bestuur terugkijken op een intensieve periode, waar we elkaar gevonden hebben in een kritische, maar gewaardeerde samenwerking. We hebben ook gesproken over de afronding van het bestaan van de huidige vereniging, het afscheidsfeest op donderdag 11 juli en de veranderingen die er komend schooljaar aankomen voor wat betreft MR-activiteiten. Hierna hebben de bestuursleden de vergadering verlaten. 

Vanaf volgend schooljaar zal een afvaardiging van zowel de ouder- als personeelsgeleding van de MR zitting nemen in de GMR van TriVia. 

Tijdens de laatste MR vergadering van dit schooljaar zijn de volgende beleidsstukken behandeld en/of vastgesteld: jaarplan, schoolgids, beleid Burgerschap, beleid Overblijf, werkverdelingsplan en scholingsplan. Daarnaast is ook het jaarverslag 2023-2024 van de MR vastgesteld. Deze kunt u vinden op de website onder School > MR.

Nu Paula weer werkzaam is, na haar zwangerschapsverlof, zal zij ook weer deel uitmaken van de MR (personeelsgeleding). Nicole wordt bedankt voor de periode dat zij Paula heeft vervangen. 

Afscheid Siebe en Armintha

Aan het einde van het schooljaar zullen we afscheid nemen van Siebe in groep 3 en Armintha in groep 2. Broer en zus gaan met hun ouders beginnen aan een nieuw avontuur in Noordeloos, waar ze gaan wonen en werken op boerderij ‘Noorderlicht’. Siebe en Armintha zullen daarom na de vakantie starten op de basisschool in Noordeloos.

We gaan jullie missen! Jullie gaan niet heel ver weg, dus we komen elkaar vast nog eens tegen. Hopelijk kijken jullie straks terug op een fijne tijd bij CBS Samen op Weg.

Siebe en Armintha, we wensen jullie heel veel plezier en geluk op de boerderij Noorderlicht!

Musical en afscheid groep 8

Aanstaande dinsdag 2 juli is het zover: De musical van groep 8 ‘Radio Gogo’!

De musical gaat over een radiostation dat in de problemen komt door dalende luistercijfers. Om die reden gaat het radiostation er alles aan doen om de luistercijfers op te krikken, maar concurrent Radio X-FM wil hier een stokje voor steken…

We hebben er maanden voor geoefend. We begonnen met het lezen van de teksten en daarna mochten de leerlingen zelf bepalen welke rol ze zouden willen spelen. Daarna is hele vele oefenen van alle scènes begonnen. Ook hebben we veel aandacht besteed aan het goed zingen van de liedjes met bijpassende dansjes. 

Het belooft een heus spektakel te worden.  

We treden twee keer op in het Bruisend Hart. Om 13.00 uur voor alle leerlingen van de school en ’s avonds om 19.00 uur voor onze families en vrienden.

Schoolbieb in vakantiestand

Vandaag hebben alle kinderen nog de gelegenheid gehad om boeken te ruilen in de schoolbieb. Na vandaag gaat de bieb in de vakantiestand. Vanaf volgende week worden alle kinderen (en ouders/verzorgers) gevraagd om de boeken van de schoolbieb in te leveren. De bieb-vrijwilligers zullen dan alles controleren en de bibliotheek in orde maken voor volgend schooljaar.

De kinderen van groep 3 en 4 krijgen in de laatste schoolweek nog wel een boek mee voor de zomervakantie.

Oudergesprekken

Via Parro heeft u de uitnodiging ontvangen om in te schrijven voor de oudergesprekken. Deze worden gehouden op 2, 3 en 4 juli. Voor de groepen 1 t/m 5 zijn de gesprekken niet verplicht, voor groep 6 en 7 wel.

Heeft u zich nog niet ingeschreven? Dat kan nog tot maandag 1 juli, 12.00 uur. We kijken uit naar een prettige ontmoeting en goede gesprekken.

Wisselmoment

Aan het einde van ieder schooljaar willen we de kinderen graag goed voorbereiden op de nieuwe situatie na de zomervakantie. We doen dit o.a. door het wisselmoment. Op maandagmiddag 8 jul gaan alle groepen alvast een kijkje nemen in hun nieuwe lokaal en kennismaken met hun nieuwe juf of meester. Sommige kinderen zullen ook alvast nieuwe klasgenoten ontmoeten, als gevolg van de combinatiegroepen volgend schooljaar.

Kinderraad Molenlanden

Kinderraadsleden gezocht

Er komt een kinderraad in Molenlanden! Waarom? Om van kinderen te horen hoe het mooier, schoner en leuker kan in Molenlanden. En hen meer te leren over onder andere politiek, participatie en de gemeente Daarnaast is de kinderraad een oefenplaats voor democratie. Als kinderraadslid leer je begrijpen wat er speelt in de kernen, duidelijk aangeven wat je wilt, goed luisteren, vragen stellen en uiteindelijk: samen tot een beslissing komen. Precies dát is de basis van democratie. En daar oefen je dus mee als je in de kinderraad zit. Terwijl je tegelijkertijd allemaal goede dingen doet voor de kinderen in Molenlanden. Een mooie combinatie!

Heeft uw kind interesse?

De kinderraad richten we op in het schooljaar 2024-2025. Elk jaar is er plek voor 20 kinderen uit groep 7. Daarom vragen we hulp aan alle basisscholen in Molenlanden. Om komend schooljaar één leerling uit groep 7 af te vaardigen voor de kinderraad. Dus zit uw kind komend schooljaar in groep 7 en heeft hij/zij interesse? Geef het dan vooral alvast door aan de leerkracht!’

In september krijgen de leerlingen een flyer mee naar huis met informatie over de deelname aan de kinderraad. 

Meer informatie leest u op www.molenlanden.nl/kinderraad.

Vakantiebijbelweek

Alvast voor in de agenda: dit jaar wordt de VakantieBijbelWeek in Hoornaar weer gehouden in de herfstvakantie. Alle kinderen van de basisschool zijn welkom op dinsdagochtend 29 oktober en woensdagochtend 30 oktober in de Kerkbuurt. Meer info volgt t.z.t.

Steungezinnen gezocht

Niet voor alle kinderen is de zomervakantie een tijd om naar uit te kijken. Dat kan om hele verschillende redenen zijn. Een steungezin kan hierin een verandering brengen. Daarom doet de organisatie ‘Buurtgezinnen’ een oproep. Ze zijn op zoek naar steungezinnen, die het leuk vinden om in de zomervakantie (of daarna) af en toe een kind op te vangen.

Een steungezin kan een gezin zijn met jonge kinderen. Maar ook opa’s en oma’s of stellen waarvan de kinderen het huis uit zijn, zijn bij Buurtgezinnen van harte welkom. Wat je kunt betekenen als gezin, welke mogelijkheden en wensen er zijn, wordt besproken met een professionele coördinator van Buurtgezinnen. Zij zorgt voor een mooie koppeling en begeleidt de gezinnen. 

De Muziekfabriek

In samenwerking met de gemeente Gorinchem organiseert Gorcums symfonie Orkest op 29 juni in het kader van de Cultuurmaand, het kennismaken met en proberen van allerlei muziekinstrumenten onder de naam ‘De Muziekfabriek’. 

Het is voornamelijk voor kinderen, maar ook ouders en grootouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom om e.e.a. uit te proberen. 

Data om te onthouden:

  • 2-4 jul oudergesprekken
  • 2 jul musical groep 8
  • 8 jul wisselmoment
  • 9 jul rapport II
  • 10 jul afscheidsdag groep 8
  • 11 jul jaarfeest met uitnodiging bestuur
  • 12 juli volgende nieuwsbrief
  • 12 juli laatste schooldag tot 12.30 uur