Nieuwsbrief 1

Nieuws

sep 06

De eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar!

De eerste weken zitten er alweer op. De meeste kinderen (en leerkrachten) zijn weer gewend aan de situatie in de groep en het ritme van school.

We zijn dankbaar dat we alle kinderen weer in goede gezondheid op school konden verwelkomen. Er is deze weken volop gelegenheid om weer te wennen aan elkaar, verhalen te vertellen en voor een gezellige sfeer te zorgen in de klas.

Een speciaal welkom aan Saar in groep 8. Fijn, dat je bij ons op school bent. We hopen dat je je al lekker thuis begint te voelen.

De Startdienst had dit jaar het thema ‘Stel je voor’. Begin van dit schooljaar maken we kennis met nieuwe klasgenoten, een nieuwe juf of meester en doen we opdrachten en spelletjes om elkaar beter te leren kennen. Door de Bijbelverhalen heen mogen we ook God beter leren kennen dit jaar. We hadden een mooie viering. Met God’s Zegen gaan we ‘samen op weg’, het nieuwe schooljaar in.

Hij is echter dan echt, trouwer dan trouw
Hij wijst mij de weg als ik op Hem vertrouw
Hij is groter dan groot, dichter dan dichtbij
en Hij houdt van mij, Hij houdt van mij.

We kijken uit naar een mooi nieuw schooljaar voor iedereen!

Informatiemarkt 9 september

Aanstaande maandag is de school geopend van 16.00 tot 18.00 uur.
U bent van harte welkom om op een leuke en informatieve manier kennis te maken met het nieuwe leerjaar en de leerkracht(en).

In iedere groep is informatie te vinden over de verschillende vakken en lessen die dit schooljaar aan bod komen. Kinderen kunnen laten zien waar ze zitten en waar ze mee bezig zijn in de klas. U wordt door uw eigen kind(eren) rondgeleid door de school. Leerkrachten staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Daarnaast is het mogelijk om in het lokaal beneden naast de hoofdingang een kijkje te nemen in de nieuwe bibliotheek. Zoek dan gelijk samen een leuk boek uit om thuis te lezen!

Graag tot maandag!

Schoolreis groep 3 t/m 7

Op dinsdag 17 september gaan we op schoolreis! De kinderen uit groep 3 t/m 7 zullen naar het Archeon in Alphen aan de Rijn gaan. De kinderen van groep 1, 2 en 8 gaan gewoon naar school.

Hieronder vindt u informatie over deze dag.

– De kinderen worden op de normale schooltijd op school verwacht, dus 8.25 uur in de klas. De bus zal rond 8.45 uur vertrekken. Mocht uw kind nog even willen plassen, dan graag echt op tijd in de klas.

– We hopen rond 16.30 uur terug in Hoornaar te zijn. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de drukte op de wegen. U zult via Parro op de hoogte gehouden worden over de aankomsttijd in Hoornaar.

– Wellicht kan wat schone kleding voor ‘ongelukjes’ handig zijn.

– De kinderen nemen zelf eten en drinken mee; vergeet de lunch niet!

– Als u uw kind geld wilt meegeven, wilt u dan niet meer meegeven dan € 5,=?

– In de bus mag niet veel gegeten en gedronken worden i.v.m. rommel. Wilt u hier rekening mee houden?

– Uw kind heeft tijdens schoolreis geen telefoon nodig. Wilt u erop letten dat deze thuis blijft? De leerkrachten zijn altijd bereikbaar via school.

– Wilt u alvast zien waar uw kind heen gaat? Kijk dan op https://www.archeon.nl/index.html.

Heeft u nog vragen omtrent deze dag, stel ze gerust aan de leerkracht!

Typen

Ook dit jaar is er weer de mogelijkheid voor de kinderen van groep 6 t/m 8 om hun typdiploma te halen. Er zal op dinsdagmiddag van 14.30 tot 15.00 uur op school geoefend worden onder begeleiding van juf Paula. Wilt u meer informatie of uw kind hiervoor aanmelden? Stuur dan vóór 18 september een mail naar paula@cbssamenopweg.nl of een bericht via Parro. De typcursus zal, bij voldoende aanmeldingen, starten op dinsdag 24 september.

MQ scan onder leiding van GIGA Molenlanden

Motoriek speelt een cruciale rol in de gezondheid van kinderen. MQ Scan heeft een unieke methode ontwikkeld om de motorische ontwikkeling van kinderen objectief te meten én verbeteren in de basisschooltijd.

GIGA Molenlanden neemt dit schooljaar opnieuw de MQ Scan af bij leerlingen van groep 3, 4 en 7 tijdens de gymles. Dit is een test waarbij de leerlingen een bewegingsbaan afleggen onder leiding van GIGA Molenlanden. Deze scan zorgt voor inzicht in de motorische vaardigheden van kinderen op de basisschool. Daarna is het doel om aan de hand van de resultaten acties uit te zetten die een positieve invloed hebben op het bewegen en vooral in beweging blijven van de kinderen. Dit zal in overleg zijn met u als ouder/verzorger en/of de fysiotherapeut die wekelijks bij ons op school actief is.

Wanneer er meer informatie gewenst is kan dit teruggevonden worden op www.mqscan.nl

Trommel zonder rommel

Een perfecte start met een Trommel zonder Rommel.

Met goede voeding geef je je kind de perfecte basis om lekker te kunnen presteren op school. En om vol energie het schooljaar door te komen. Op de website trommelzonderrommel.nl lees je er alles over. Je krijgt tips om ook in alle drukte of met een klein budget je kind een goed gevulde lunchtrommel mee te geven.

Schilder gezocht!

We zijn op zoek naar een enthousiaste (groot)ouder die het ziet zitten om een kleine ruimte in de school (de voormalige bibliotheek) te voorzien van een likje verf. De muren kunnen hier wel een opknapbeurt gebruiken. Uiteraard zorgen wij voor het materiaal. Het tijdstip kan in overleg. Ziet u dit zitten? Stuur dan een bericht naar: administratie@cbssamenopweg.nl.

Muziekliefhebbers opgelet!

Woon je in Noordeloos of omgeving? Wil je graag een instrument leren spelen? Forte muziek en cultuur komt, in samenwerking met de School met de Bijbel in Noordeloos, met een nieuw initiatief dat muzieklessen direct bij jou in de buurt brengt! Forte inventariseert momenteel de interesse om lessen aan te bieden op diverse instrumenten die nog niet door de lokale muziekvereniging worden gedekt. Stel je voor: je kunt de kunst van de fluit-, piano- of gitaar spelen onder de knie krijgen, lekker dichtbij huis. Als dit je als muziek in de oren klinkt, is dit hét moment om je aan te melden en je muzikale dromen waar te maken! Dit initiatief is niet alleen voor jongeren. Wij geloven dat de vreugde van muziek leren geen leeftijdsgrens kent. Of je nu een volwassene bent die op zoek is naar een nieuwe hobby of iemand die altijd al een instrument heeft willen bespelen, we brengen de mogelijkheden voor iedereen in kaart. Mis deze kans niet om meer muziek in je leven en gemeenschap te brengen. Meld je vandaag nog aan en sluit je aan bij ons om een muzikale toekomst te creëren!

Aanmelden kan via het deze link:

Data om te onthouden:

  • Ma 9 sept. informatiemarkt
  • Za 14 sept. juf Marijke jarig
  • Di 17 sept. schoolreis gr 3 t/m 7
  • Vrij 20 sept. volgende nieuwsbrief